Zit je eraan te denken of heb je net een nieuwe piercing lees dit eerst zorgvuldig door, dan weet je waar je aan begint

Piercing is het engelse woord voor doorboring, houdt er rekening mee dat je piercing een open wond is en zorgvuldig verzorgd moet worden. Probeer je piercing in de geneesperiode zo veel mogelijk met rust te laten laat er ook geen andere mensen aanzitten en als je er zelf aan wil zitten eerst je handen goed wassen met anti-bacteriële zeep.

Let met je navel piercing ook op hoge broeken en je riem.( bovenste knoop los maken en in je gesp kan nikkel zitten en dat kan gaan  afgeven aan je piercingwondje )
Zwem en/of bubbelbaden in de geneesperiode vermijden omdat deze een broeinest voor bacteriën kan zijn (mensen kwijlen en plassen in het water). Mocht het zo zijn dat je toch regelmatig zwemt, kan je je piercing altijd afplakken met een waterdichte pleister verkrijgbaar bij de drogist, vermijd ook de zonnebank omdat de U.V. stralen je wondje aan de binnenkant kunnen verbranden. ( of dek je piercing zorgvuldig af en kijk uit met zonnebrandolie. )
Houdt ook rekening met haar, haar houdt namelijk stof en vuil vast, let ook op met haarlak, gel en wax dat deze niet in je wondje komen.


Als je naar bed gaat trek dan een schoon katoenen T-shirt aan, dit omdat je niet elke dag je bed verschoond. En met een piercing in je oor kan je een schoon T-shirt als kussensloop gebruiken en die dagelijks vervangen voor een schone.

Als je je aan de meegekregen nazorg houdt zullen de problemen nihil zijn, er zijn altijd mensen die het beter weten en soms nare verhalen hebben over het genezen van een piercing, mocht je vragen of problemen hebben neem zo snel mogelijk contact op met je piercer. Verzorg je piercing twee tot drie maal per dag als je hem vaker gaat verzorgen kan het genezen langer duren.

En gebruik bij de genezing van je piercing GEEN PURE ALCOHOL, WATERSTOF PEROXIDE OF STERILON, dit maakt namelijk je wond te goed schoon en verwijderd ook de goede bacteriën die je WEL nodig hebt om te genezen!
Voor vrouwen kan het gebeuren als je ongesteld bent of moet worden, dat je piercing een stuk gevoeliger en roder is dan normaal. Dit heeft met je hormoon huishouding te maken, je lichaam is even met andere dingen bezig dan het genezen van je piercing.

Vermijd in de geneesperiode oraal en seksueel contact tot je piercing helemaal is genezen, mocht je het toch niet kunnen laten gebruik een condoom en/of beflapje, en met een orale piercing gelijk erachteraan spoelen met anti-bacteriël mondwater. ( lip, tong, tepel en intieme piercings.)

Er is altijd een kans aanwezig dat je lichaam een piercing niet accepteert, het vreemde is dat hij wel eerst geneest en daarna begint hij meestal weer wondvocht af te geven en je zult zien dat je piercing naar voren komt je ziet de afstand tussen de gaatjes steeds kleiner woorden, mocht dit zo zijn neem zo snel mogelijk contact op met je piercer. Mochten er andere problemen zijn met je piercing kom zo snel mogelijk langs maar verwijder je sieraad niet!

Wij raden het af 24 uur voor en na het zetten van je piercing alcohol en/of drugs te gebruiken!

Drugs, stress en slaap te kort hebben een negatief effect op het genezen van je piercing, mocht een van deze drie dingen regelmatig voorkomen gebruik dan als extra multi-vitaminen dit is om je weerstand te verhogen, en als je vegetariër bent raden wij je aan dagelijks 50mg. Zink extra te nemen.

Denk tot slot ook nog aan je ouders of werkgever soms zijn ze het niet eens met jouw lichaamsversiering dus vraag of ze er bezwaar tegen hebben.

Gouden piercing kunnen in je mond of intieme delen verkleuren dit komt van de zuurtegraad in je speeksel en je intieme delen!

Zorg ervoor dat je goed hebt gegeten voor je een piercing laat zetten.

Het is bij ons ook mogelijk om na sluiting een piercing te laten zetten, voor mensen die geen tijd hebben overdag of gewoon hun privacy willen hebben bel of mail ons een paar dagen van te voren voor een afspraak.


INFORMATIE OVER DE RISICO S VAN PIERCINGS:

Je bent van plan om een piercing te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om je van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico s. Het aan brengen van een piercing is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten zoals hepetitus B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door jezelf als door de piercer) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en je piercing er niet mooier op maken.

Onder de 16 jaar is een piercing alleen toegestaan als je wettelijke vertegenwoordiger mee  komt naar de studio maar wij piercen NIET onder de 14 jaar ook niet met toestemming van  de wettelijke vertegenwoordiger.

Onder wettelijk vertegenwoordiger verstaan wij je ouders of je voogd. Daar zijn geen uitzonderingen op. (geen broer , zus, tante, oom, oma e.d)

piercenniet_onderde14klein_copy
 Wij maken geen enkele uitzondering!!!

Ben je tusssen de veertien en  16 jaar dan moet je wettige vertegenwoordiger een toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de piercer en wordt vertrouwelijk behandeld.

het aanbrengen van een piercing:

Voor het aanbrengen van een piercing wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Het aanbrengen van een piercing moet steriel gebeuren. dat wil zeggen: de naald en het sieraad die door de huid heen gaan moeten uit een steriele verpakking komen en mogen niet met de blote hand worden aangeraakt. De piercer draagt tijdens het zetten van je piercing handschoenen die vlak voor het aanbrengen van je piercing worden gedesinfecteerd met alcohol 70-80%. Het aanbrenegn van de piercing kan heel even pijn doen. Het is de piercer echter verboden om je, zonder toestemming van een arts te verdoven.

Het verzorgen van je piercing:

Een pas aangebrachte piercing is te vergelijken met een diepe wond in je huid. Het is heel belangrijk dat je je piercing goed verzorgt. Je krijgt van je piercer mondeling en schriftelijke instructies mee hoe je dat moet doen. In de instructies moet o.a. staan hoe de piercing verzorgd moet worden en dat je bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact op  moet nemen met je piercer of huisarts. de wond die door het piercen is ontstaan heeft tijd en   zorg nodig om te genezen. het helen van je piercing duurt soms lang (van 4 weken tot 9 maanden). Bij sommige mensen ontstaan als gevolg van het aanbrengen van een piercing littekenweefsel. Bovendien kan het gebeuren dat je piercingwond lelijk geneest als deze  ontstoken is geweest.

Je gezondheid:

Als je lijdt aan 1 of meerdere van deze gezondheidsklachten raad de GGD je af om een piercing aan te laten brengen:

Diabetes, Hemofilie, metaalovergevoeligheid, immuumstoornis, hart of vaatafwijkingen,  als je antistollingsmiddelen gebruikt, op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan, op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen.

Ook als je zwanger bent wordt afgeraden om een piercing aan te laten brengen.

Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng een piercer op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat ze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, epilepsie e.d.)

 Tijdens het piercen mag je niet onder invloed zijn van alcohol en/of drugs.

Nazorginstructies voor piercings:


De geneestijd van een piercing verschilt per piercing en per persoon. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een belangrijke rol.

Persoonlijke hygiëne is tijdens de geneestijd absoluut nootzakelijk.

Direct na het piercen kan de gepiercte plek rood worden en flink opzwellen. Als je een te klein ringetje of een te kort staafje hebt laten zetten is de kans groot op infecties en complicaties. Gedurende de geneestijd moet het ringetje of staafje voortdurend ruimte hebbenen niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook zodanig behandeld worden.

Voor een vlotte genezing moeten de volgende regels in acht genomen worden:


1) Raak de piercing zo min mogelijk aan met je handen. En laat anderen er ook niet aanzitten. Wil je aan je piercing zitten eerst goed je handen wassen.


2) Was de omgeving van de wond twee maal per dag met een anti-bacteriële zeep zoals uni-cura of sebamed totdat de wond geheel genezen is.


3) Dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue droog.
4) Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog.


5) Smeer geen zalf, Purol, Vaseline of iets dergelijks op de wond.


6) Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals sterilon of betadine op de wond.


7) Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurende indien nodig tijdens sportactiviteiten.


8) Draag bij een bodypiercing (bv. tepel of navelpiercing etc.) geen strakke of vuile kleding. Als je naar bed gaat trek dan een schoon t-shirt aan.


9) Vermijd tijdens het geneesproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) maak tevens ook geen gebruik van een stoombad.


10) Verwijder nooit zelf het sieraad. Neem bij extreme roodheid zwelling, bloeding, pussen, kleurveranderirig, uitgroei- of afstotingsverschijnselen van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts of je piercer.


11) Je heb kans dat je piercing op gaat spelen als je ongesteld moet worden of ongesteld bent hij kan dan wat roder en gevoeliger zijn en wat meer wondvocht afgeven, dit maakt niks uit:  je lichaam is even met andere dingen bezig dan met het genezen van je wondje.


Specifieke nazorginstructies voor orale piercings:


12) Een tong- of lippiercing (of een andere piercing in de mond) verdient extra aandacht na het eten, drinken, roken en na ander oraal contact. Poets geregeld je tanden (de mond plaque vrij houden met bijv. een tandpasta op basis van zoutoplossing) en spoel zonodig met mondwater op basis van een chloorhexidine oplossing zoals Corsodil of  Listerine (50/50 met water verdunnen). Een tongpiercing regelmatig koelen (ijs) tegen de zwelling en gebruik vloeibaar voedsel als je moeilijk kan eten door je dikke tong, maar als je kan eten: dan mag je gewoon vast voedsel gewoon eten.


13) Vermijd kussen of ander soort oraal contact gedurende het geneesproces. Mocht je toch oraal contact hebben gehad spoelen met anti-bacterieël mondwater.

Specifieke nazorginstructies voor genitale piercings:

 


14) Geslachtsspiercings rond de urinebuis hebben extra zorg nodig. Zeep in de urinebuis kan een blaasontsteking veroorzaken. Door ca. een uur voor het schoonmaken van je piercing een glas water te drinken worden de zeepresten na het wassen sneller uitgeplast.


15) Piercings in de geslachtsdelen moeten tijdens seksuele gemeenschap beschermd worden met een extra stevig condoom (bijv. een condoom voor anale seks) of een beflapje. Bij voorkeur geen seksuele gemeenschap tijdens de genezing van een piercing in de geslachtsdelen.

Indicatie van de geneesperiode van piercings:

Kraakbeen oor 3 tot 9 maanden
Neusvleugels en septum 6 tot 9 weken
Wenkbrauw 6 tot 8 weken
Nose Bridge 9 tot 12 weken
Lip, Madonna, Medusa 4 tot 8 weken
Tong 4 tot 8 weken
Tepel 3 tot 9 maanden
Navel 3 tot 9 maanden
Clitoriskapje 4 tot 6 weken
Binnenste schaamlip 4 tot 8 weken
Buitenste schaamlip 4 tot 8 weken
Frenum / dolphin 6 tot 8 weken
Voorhuid 6 tot 8 weken
Hafada 6 tot 8 weken
Dydoe / Pubic 3 tot 6 maanden
Guiche 3 tot 6 maanden
Prins Albert 4 tot 8 weken
Ampallang 3 tot 6 maanden
Apadravya 3 tot 6 maanden
Surface 3 tot 12 maanden

Houdt er rekening mee dit zijn de gemiddelde geneesperioden bij de een geneest het sneller dan bij een ander, de eerste paar dagen zal je piercing een stuk gevoeliger zijn en een beetje rood mocht je na een week nog erg last hebben neem dan contact op met je piercer maar verwijder je sieraad niet, dit ter voorkoming van het dichtgroeien van je piercing en infectiegevaar.